subota, 26. ožujka 2016.

Slađana Golijanin

                                              


Slađana Golijanin, rođena 30. 07. 1987. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Godine 2006. završila gimnaziju – opšti smer u Istočnom Sarajevu. Godine 2009. diplomirala komparativnu književnost i bibliotekarstvo na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Godine 2011. odbranila magistarski rad iz područja bibliotekarstva, pod nazivom „Pravo na čitanje u digitalnom okruženju: autorsko pravo i slobodan pristup informacijama“. Njen ukupan prosek ocena tokom svih pet godina studija iznosi 9,7.

Na poslednjoj, petoj godini studija, bila stipendistica „Fonda Suade Dilberović“, u kategoriji izuzetno nadarenih studenata. Na volonterskoj i honorarnoj osnovi piše i objavljuje reportaže, eseje, pesme, te kritike vizuelnih umetnosti, pozorišne, filmske i književne kritike u raznim medijima, kao što su portali kul.ba, novinar.me, točak.org, plima.org, kulturpunkt.hr, seecult.org, criticizethis.org, konkursiregiona.net, poezijaonline.net, knjige.pravac.com i pljuskoviblogspot.com, te časopisi: elektronski časopis za kulturu, umetnost i književnost „Libartes“ iz Srbije, časopis za književnu i umjetničku kritiku „Novi Izraz“ PEN centra i časopis za društvenu fenomenologiju i kulturnu dijalogiku „Zeničke sveske“. Od završetka studija nije u zasnovanom radnom odnosu, niti je odradila pripravnički staž.

Slađana je komunikativna, uporna, vredna, spremna za poduzimanje inicijative i timskog rada, voli da čita knjige, slika, planinari i pleše.


Nema komentara:

Objavi komentar