petak, 19. veljače 2016.

Sanja Janjić




Sanja Janjić rođena 05.11.1992.god. u Ljubinju.  Trenutno  živi u Banjoj Luci. Student  je Filozofskog fakulteta- odsjek Psihologija, pored toga je i volonter u Udrženju Nova Generacija, ali i volonter u sklopu Društva psihologa Republike Srpske.

Tokom poplava 2014. je bila volonter na projektu „ Prva psihološka pomoć stanovništvu ugroženom u poplavama 2014.godine“ koji je bio pokrenut od stane Društva psihologa Republike Srpske. Kontinuirano volontira na Savjetodavnoj liniji za djecu- Plavi telefon od decembra 2014. godine. Takođe je bila angažovana u Dnevnom centru za djecu u periodu od januara do jula 2015. godine gdje je pružala djeci pomoć i podršku u učenju te u njihovoj socijalizaciji. Takođe od 2015.godine  je i volonter na projektu Telefon za psihološko savjetovanje u sklopu DPRS.

Sanja je prošla obuku za rad u Dnevnom centru za djecu kao i edukaciju o tugovanju djece nakon gubitka. Za rad na Plavom telefonu uspješno je završila sledeće edukacije: Asertivni trening za rad na Plavom telefonu; Osnove savjetodavnog rada na savjetodavnoj liniji; Intezivne stimulacijske vježbe za rad na Plavom telefonu;  Edukaciju za email savjetovanje; Seksualnu reprodukciju i zdravlje; Trafiking.

Od dodatnih obuka i edukacija je prošla kurs za „Ljudskog detektora laži“ . Takođe je učestvovala u jednodnevnoj radionici o problemu nasilja nad ženama i djevojčicama, koju su predvodile udružene žene UN WOMEN.

Interesovanja su joj orijentalni ples koji trenira od 2013.godine, pored toga aktivno piše. Pisanjem se počela baviti od 2013.godine, na početku samo za sebe. U pisanju je pronalazila „izduvni ventil“ od svakodnevnice. Inspirisana tekstovima mladih pisaca i reakcijama ljudi na njene tekstove počela je sa objavljivanjem tekstova na portalu „ALTER MAGAZIN“, koji trenutno nije u funkciji. Sada tekstove objavljuje na svom facebook profilu.


Nema komentara:

Objavi komentar